5 harrastusta, joilla saat tuloja

Harrastukset

Tiesitkö, että harrastus on mahdollista muuttaa rahaksi? Jos harrastat mitä tahansa ja tarvitset lisätuloa, kannattaa miettiä, olisiko harrastuksesta hyötyä tulonhankkimiskeinona. Moni harrastus on sellainen, jota on mahdollista hyödyntää esimerkiksi myymällä omia tuotteita tai palvelujaan.

Tällä sivulla kerromme viidestä erilaisesta keinosta muuttaa oma harrastus rahaksi. Kun sinulla on harrastus, on sinulla todennäköisesti myös taitoja siihen liittyen. Usein pitkäaikainen harrastus on myös mieluisa, jolloin lisänsioiden tekeminen sujuu hauskalla tavalla.

Esimerkiksi seuraavien harrastusten avulla on mahdollista tienata. Kuten huomaat, allaolevat harrastukset ovat hyvin yleisiä eli käytännössä lähes kuka tahansa voi lähteä kokeilemaan niitä sekä sitä, voisiko niiden avulla saada lisätuloja tai jopa pääasiallisen tulonlähteen. Kukin seuraavista harrastuksista on sellainen, jota voi harrastaa joko pienellä tai suurella budjetilla, riippuen aivan itsestäsi ja siitä, paljonko haluat harrastukseen satsata.

Valokuvaus

Valokuvaus on antoisa harrastus, jonka parissa voi toteuttaa omaa luovuuttaan. Omia kuvia on mahdollista myydä Internetin eri alustoilla. Omia valokuvia voi myydä esimerkiksi kuvapankeille, joiden asiakkaat voivat edelleen käyttää kuvia palvelun ehtojen mukaisesti.

Jos sinulta löytyy valokuvausvälineet, on myös aina mahdollista tehdä freelance-keikkoja eri tapahtumissa, kuten häissä, syntymäpäivillä tai muissa juhlissa. Moni palkkaa mielellään harjoittelevan kuvaajan, sillä se saattaa sopia budjettiin ammattilaista paremmin.

Kuvanmuokkaus tai videot

Monelle grafiikan tai videoidenkin tekeminen on mukava harrastus, mutta tämänkin voi valjastaa tulonhankkimiskeinoksi. Jos kokemusta on kertynyt, voi omaa osaamista käyttää muiden opettamiseen. Moni vain haaveilee taidoista ja verkkokurssit voivat tulla monelle tarpeeseen.

Verkkokursseja voi pitää esimerkiksi tietyn grafiikkaohjelman käytöstä tai videoiden editoinnista. Editointitaitoja tarvitaan esimerkiksi somevideoiden tekoon. Nykyään on saatavilla paljon erilaisia ohjelmia ja sovelluksia, joiden toiminnot tarjoavat vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Musiikki

Musiikki on harrastus, joka tuo harrastajalleen suurta iloa. Se on konseptina melko laaja eli siihen voi sisältyä niin soittimien soittoa kuin lauluakin. Musiikkia voi tehdä myös tietokoneella.

Musiikkiharrastuksesta on mahdollista myös tienata, sillä eri tapahtumiin tarvitaan esiintyjiä. Musiikkia on mahdollista myös myydä. Moni laulajakin tarvitsee musiikintekijöitä. Niinpä myös valmiita kappalepohjia ostetaan.

Käsityöt

Käsityöt on monelle rakas harrastus ja monelle kertyykin helposti ylimääräisiä käsitöitä, joita olisi mahdollista myydä. Käsitöitä arvostetaan ja moni ostaakin mieluummin käsityöläiseltä kuin kaupasta. Jos siis neulot villasukkia, ompelet vaatteita tai virkkaat, on käsityöharrastus mahdollista muuttaa rahaksi.

Hyvin myyviä käsitöitä ovat mm. villasukat, villapaidat, vaatteet, huivit, koriste-esineet, matot ja nukkekodin tarvikkeet. Myös keppihevoset ja nukenvaatteet ovat kysyttyä tavaraa. 

Käsitöitä voi myydä esimerkiksi verkkokaupan, verkkosivuston tai sosiaalisen median kautta. Moni on myy käsitöitään esimerkiksi Facebook-ryhmässä tai -sivulla. Netin käsityöryhmissä on sekä myyjiä että ostajia. Niissä voi myydä sekä valmiita että tilaustöitä.

Kirjoittaminen

Moni osaa kirjoittaa erilaisia tekstejä, mutta tiesitkö, että kirjoitustaitoa voi hyödyntää myös tulonhankkimiskeinona? Jos osaat kirjoittaa, on kirjoittamalla mahdollista tienata esimerkiksi artikkelien muodossa. Omaa kirjoittamista voi myös hyödyntää kirjojen tai tarinoiden muodossa.

Jos kirjoittaminen onnistuu, voit esimerkiksi kirjoittaa lastenkirjan ja kuvittaa sen. Kuvitus on mahdollista tilata myös taiteilijalta tai freelancerilta. Kirjoille on kysyntää ja parhaassa tapauksessa on mahdollista saada oma kirja jopa kirjakaupan hyllylle.

Kirjoittamistaitoja voi hyödyntää myös nettisivujen sisällön luomiseen. Moni nettisivujen ylläpitäjä toivoisi sivustollaan olevan paljon kävijöitä ja tähän vaaditaan säännöllistä sisältöä. Tätä ei kuitenkaan kaikki ehdi itse kirjoittamaan, jolloin kirjoittajille on tarvetta.

Kirjoittamista tarvitaan esimerkiksi erilaisten vertailusivustojen teossa. Vertailusivustoilla vertaillaan erilaisia tuotteita ja palveluita. Sivustoilla voidaan verrata esimerkiksi pelisivustoja. Katso esimerkiksi kasinot tältä sivulta.

Onko sinulla harrastus, jota voi hyödyntää tulojen saamiseksi?

Onko sinulla harrastusta? Jos on, voisiko sitä hyödyntää tulojen hankkimiseksi? Mieti, millaisia taitoja sinulla on, joita olet oppinut harrastuksesi parissa. Jos taitoja riittää esimerkiksi kitaransoiton tai laulun saralla ja rohkeutta riittää, voit ehkä harkita keikkojen järjestämistä.

Kädentaitoja on mahdollista hyötykäyttää tulonhakkimiseen. Renkaidenvaihdosta tai autonkorjaustöistä maksetaan mielellään. Toimintaa voi mainostaa esimerkiksi Facebook-ryhmissä.

Oli harrastuksesi mikä hyvänsä, on hyvä miettiä, voisiko taitoja käyttää joko suoraan esimerkiksi palveluiden tarjoamiseen. Tai voisiko taitoja kehittää esimerkiksi taitoa kasvattavien kurssien tai koulun avulla. Rohkeasti kokeilemalla pääset alkuun.

Jaa:

Artikkelit

Euroviisut vedonlyönti

Euroviisut vedonlyönti

Euroviisujen seuraaminen on jo itsessään jännittävää, mutta kun tapahtuma yhdistetään vedonlyöntiin, saadaan kilpailun seuraamisesta vieläkin kutkuttavampaa. Euroviisuja jännitetään joka vuosi ja tapahtumapaikka määräytyy aina edellisvuoden

Naiset salilla

Aloittelijan opas kuntosaliohjelman aloittamiseen

Etsitkö uuden vuoden aikana kuntoa ja terveyttä, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Kuntosaliohjelma voi olla juuri sitä, mitä tarvitset! Tässä blogikirjoituksessa annamme aloittelijan oppaan kuntosaliohjelman

Kuinka venytellä

Kuinka venytellä turvallisesti ja oikein

Tuntuuko sinusta kireältä pitkän työpöydän ääressä istumisen jälkeen? Särkeekö lihaksesi rankan treenin jälkeen? Jos näin on, et ole yksin. Venyttely on yksi parhaista tavoista parantaa